I dag har teknologien udviklet sig ekstremt meget indenfor alle områder. Det har videnskaben også, og det kræver en stor hjerne til at finde på smarte idéer, som kan bruges. Store hjerner er blevet brugt til at spå fremtidens arkitektur. Teknologisk.dk har i hvert fald brugt deres hjerner til at finde frem til fremtiden arkitektur. De er kommet frem til en exceptionel idé omkring, at beton ikke længere skal være det man tænker på. For når du tænker på beton, så tænker du sikkert en firkantet, kedelig bygning, som i sig selv egentligt ikke er specielt unik, da der ikke er noget specielt over bygningen. Men hos teknologisk.dk vil man skridtet videre, men det kræver faktisk også beton. Og i stedet for de kedelige og firkantede bygninger, vil man omstøbe dem i forskellige former.
Så farvel til kvadraterne, og sig hej til bøjede, snoede og mange flere former for anderledes beton. Idéerne er kommet frem i løbet af fire år til EU projektet ”TailorCrete”. Men en nye former for beton end kun kvadrater er ikke det hele, som er kommet på banen i løbet af de fire år. Som tidligere nævnt er teknologien samt videnskaben udviklet sig ekstremt meget, derfor vil man også tage skridtet videre endnu engang.
Denne gang vil man spare arbejdskraft, og gøre det hele meget nemmere. Man vil nemlig bruge robotter. Robotter, som skal sørge for, at det kedelige, firkantede og grå beton kan blive til noget eventyrligt, flot, snoet eller bøjet beton. Flotte skulpturer kan komme ud af dette, og give kunsten et helt nyt perspektiv. Robotterne kan arbejde med de hårdere materiale i forhold til et menneske, og kan højst sandsynligt gøre det hurtigere. Dog er det stadig mennesket, som stod bag denne idé, som taget styringen, og kan vælge, hvordan designet på betonet skal se ud. I Aarhus har man allerede fremstillet en flot skulptur.
Her står en betonfisk, som er 21,4 meter lang og er hele 6 meter høj. Her er det robotterne, som har omformet betonen til den elegante betonfisk, men det er dog stadig mennesket, som stod bag idéen. Med den udviklede teknologi, og fremskridtende indenfor videnskaben, kan mennesker og robotter nu arbejde i samme rum, og udfører mirakler indenfor arkitekturens verden. For sådan bliver fremtidens arkitektur. Alt dette er teknologisk.dk idé, og hvis du er yderlige interesseret i denne exceptionelle fremstilling af nye metoder indenfor arkitekturens verden, så kan du kontakte Karsten Thornø Andersen, som er kontaktperson indenfor dette fantastiske projekt.
Han står til rådighed for at fortælle mere om det fantastiske projekt, som har gjort det muligt at få robotter til at udføre fantastiske underværker indenfor arkitekturen, og derfor kunne omforme betonen fra dens kedelige, klassiske og grå samt firkantede form til nye niveauer. Den lange betonfisk er allerede opfundet, derfor er der ingen begrænsninger indenfor arkitekturens verden til, hvad det nye projekt skal være. Det vil blive fantastisk, exceptionel og eventyrligt, når verden ser denne form arkitektur. For sådan bliver fremtidens arkitektur.
Hvordan bliver fremtidens arkitektur?
Arkitektur er den kunst og videnskab, som varetager udformningen af bygninger, rum og andre strukturer. Arkitektur har altid været et fænomen, som har ændret sig gennem tiden, afhængigt af menneskets udvikling. Ligesom med andre fænomener som litteratur og kunst har arkitekturen gennem tiderne afspejlet menneskets tendenser, livsfokus og tankegang. Arkitekturen fra Renæssancen adskiller sig fx en del fra den moderne arkitektur, vi omgiver os med i dag. Selvom Renæssancens arkitektur ikke er populær mere, så passede den til tiden og livsånden i det 14. til det 17. århundrede, som tog udgangspunkt i den gamle antikke stilperiode.
At det forholder sig på denne måde med arkitekturen betyder, at arkitekturen vil udvikle sig hele tiden. Desuden kan vi således få en del at vide om fortidens livsopfattelse ved at analysere og undersøge tendenserne og strukturen i fortidens arkitektur. På samme måde vil man i fremtiden kunne analysere på den nutidige arkitektur og finde forskelle og ligheder. For fremtidens arkitektur vil muligvis være markant anderledes end den arkitektur, vi for det meste ser i dag. Ny teknologisk udvikling vil påvirke fremtidens arkitektur Vi bliver hele tiden klogere, på alle mulige områder. Især på det teknologiske områder har udviklingen gået hurtigt inden for de seneste 10 år.
Denne konstante udvikling vil helt sikkert også komme til udtryk i fremtidens arkitektur på den ene eller den anden måde. Fx er det i højere grad robotter, det vil sige intelligente maskiner, der skaber forskellige dele til blandt andet bygge- og anlægsindustrien. Det betyder, at der ikke længere er så meget, der bliver såkaldt ”håndlavet”, men til gengæld mere maskinfremstillet. Det kan medføre helt nye muligheder for fremtidens arkitektur, eftersom store maskiner har færre begrænsninger end menneskelig håndkraft. På den anden side kan robot-fremstillingen af materialet også betyde, at materialet ikke bliver så unikt, fordi det er lavet på baggrund af et forudbestemt program, som derfor ikke laver variationer, men blot gentager den samme fremstilling.
Sofie Hartvig Pedersen skriver
Hej. Jeg er i gang med at lave min OSIO opgave, hvor jeg skriver om arkiteksjobbet. Jeg har med stor interrse læst jeres indlæg. Men jeg vil gerne vide om vi i fremtiden risikere, at vores arbejde bliver helt eller delvis overtaget af roboter.